Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Heeft oma je gekust?

25 juli - 23 augustus

Gratis

Met de expositie ‘Heeft oma je gekust?’ toont Marike de Meij, fotograaf en OLVG-huisarts, aan de hand van een serie portretten de (on)zichtbaarheid van hiv in onze maatschappij.

 

Remember the past, create the future. In de afgelopen decennia zijn er voor mensen met hiv enorme successen geboekt. De mysterieuze ziekte – in de jaren ’80 en ’90 gevreesd – is verworden tot een chronisch aandoening waarmee je oud kunt worden, relaties kunt aangaan, kinderen kunt krijgen en in de zorg kunt werken. Dankzij de huidige medicijnen is het virus, bij trouw gebruik, niet meer detecteerbaar. Waardoor overdracht niet meer mogelijk is.

 

Maar het stigma blijft. Veel mensen met hiv ervaren nog altijd een enorme barrière om open te kunnen zijn over hun hiv-status. Kleinkinderen wordt na bezoek aan oma gevraagd of zij hun heeft gekust, medewerkers trekken in het ziekenhuis nog steeds twee paar handschoenen aan bij bloedprikken en een leuke relatie krijgen is voor sommige mensen niet gemakkelijk.

 

Met haar portrettenreeks houdt Marike de Meij de kijker een spiegel voor. Op de foto’s zien we mooie en op het oog gezonde mensen. Mensen met hiv, mensen zonder hiv, mensen die zorgen voor anderen met hiv. Het verschil kun je niet zien en dat is ook niet nodig. Niet detecteerbaar = Niet overdraagbaar. N=N.

 

De expositie sluit mooi aan bij het thema van de Poz&Proud boot “ACT UP against stigma”.

 

De expositie is van 25 juli tot 23 augustus te bezoeken in het OLVG op de locaties Oost en West. Je hoeft geen relatie te zijn van het OLVG.

Gegevens

Begin:
25 juli
Einde:
23 augustus
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

OLVG Locatie Oost
Oosterpark 9
Amsterdam, Nederland
Telefoon:
1061 AE

Organisator

OLVG