Positive Touch: gesprekken, aanraking en massage

Op zaterdag 9 mei presenteert Poz&Proud weer Positive Touch. Leer andere hiv+ mannen kennen door middel van gesprekken, aanraking en massage!

Positive Touch is een ontspannende ochtend en middag voor poz mannen waarbij gesprek, aanraking en elkaar naakt masseren met olie centraal staan. De workshop wordt georganiseerd door Pras (sexcoach / gecertificeerd seksuologisch lichaamswerker) en Poz&Proud. We organiseren deze sensuele workshop als aanvulling op de activiteiten waarbij alleen gepraat wordt.

Een ander leren kennen door zijn aanraking te voelen, en hem te ervaren in spel en massage, is anders dan alleen maar een foto zien, of een ontmoeting waarbij je beiden misschien te veel op hebt. Seks is niet het doel van de workshop, maar wel elkaar aanraken, strelen en masseren. Door te kiezen voor een structuur van een workshop en actieve begeleiding van een coach, hoeft er geen angst te zijn voor een ‘verborgen agenda’. Je kan je daardoor makkelijk overgeven aan de oefeningen van Pras. Doelstelling is om nieuwe energie op te wekken; niet met seks als oogmerk maar als vertaling naar vitaliteit, levenslust, gevoelens van geluk en zelfvertrouwen. Daar krijgt ook je immuunsysteem een boost van. Via aanraken is er veel aandacht voor jezelf, maar ook voor elkaar. Vandaar de naam Positive Touch.

Wat we gaan doen

De dag wordt begonnen met ademhalingsoefeningen om te ontspannen en je op je gemak te voelen in de groep. We doen deze samen zittend, liggend, staand of lopend. Via visualisaties en aanrakingen word je geholpen om uit je hoofd, en in je lijf te komen. Omdat naakt zijn openheid bevordert en verbroedert, doen we tijdens de kennismaking onze kleren uit.

Massagetechnieken worden gedemonstreerd. Hoe de massage verloopt – rustgevend of juist erotisch – bepaal je zelf. Niets moet. Pas na de massages gaan we weer op zoek naar onze kleding.

Kosten & wijze van aanmelding

Geprikkeld? Doe mee en geef je op! Je bent zowel alleen als met een partner welkom. Meld je aan door een e-mail te sturen naar servicepunt@hivvereniging.nl onder vermelding van Positive Touch. De kosten van de ééndaagse workshop (10-18 uur) bedragen 39 euro voor leden van de Hiv Vereniging en 49 euro voor niet-leden. Bij deze prijs zijn zaken als koffie/thee, lunch en massageolie inbegrepen.

De workshop vindt plaats in groepsaccommodatie  De Ruimte, Weesperzijde 79a in Amsterdam. We beginnen om 10:30 (deuren open om 10:00 uur)  en gaan door tot ongeveer 17:00 (met eventueel uitloop). Het maximum aantal deelnemers voor de workshop bedraagt 14 personen, dus wacht niet te lang met inschrijving als je interesse hebt. Indien de kosten voor jou een beletsel voor deelname zijn, stuur dan een mail naar info@pozandproud.nl. Ook eventuele vragen kan je naar dit adres mailen.

Geef een reactie