Pride is in the air

Het jaar is nog maar net begonnen, maar de voorbereidingen voor Amsterdam Pride zijn alweer losgebarsten! En het heugelijke nieuws is dat we ook dit jaar weer een plek in de Canal Parade hebben gekregen.

Traditiegetrouw vindt in het tweede weekend van februari de kick-off van de botenparade plaats. Dit jaar niet in de Sugarfactory zoals voorgaande jaren (want die zaak is failliet), maar hoog in de A’DAM Toren in Amsterdam-Noord. Tijdens het event werden de 80 deelnemers aan de Canal Parade bekend gemaakt. Er waren 97 inschrijvers, dus een deel moest worden teleurgesteld.

Het overkoepelende thema van de parade is dit jaar ‘Remember the past, create the future’. Wij haken hierop in met de slogan Act up against stigma. In het concept van de boot zullen we verwijzen naar de actiegroep ACT UP, opgericht in de donkerste dagen van de aids-crisis. Maar geen zorgen, we maken er natuurlijk geen droevige bedoening van. We vinden het belangrijk activisme uit het verleden in herinnering te brengen, maar willen dit tegelijkertijd ombuigen naar een positieve boodschap voor het heden en de toekomst.

De komende maanden gaan we aan de slag om alles weer op te tuigen. Zoals ieder jaar zal rond het begin van de zomer de inschrijving voor de boot openen.

, , 2 Reacties
Reacties
  1. Mocht je nog behoefte hebben aan vrijwilligers laat mij dat dan weten.

    Cees Janssen on 13 februari 2019 Reageer op deze reactie
  2. Goede slogan, mannen!

    Joep on 10 mei 2019 Reageer op deze reactie

Laat een reactie achter