Dodenherdenking Homomonument

Op vrijdagavond 4 mei is het Dodenherdenking. Een dag waarop we stilstaan bij slachtoffers van oorlogsgeweld. Op diverse plaatsen in het land vinden ceremonies plaats, en om 20:00 uur is het in heel Nederland 2 minuten stil. Ook bij het homomonument vindt zoals ieder jaar een intieme plechtigheid plaats.

Hier staan we stil bij de onderdrukking en vervolging van homoseksuele mannen en vrouwen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Diverse organisaties en belangengroeperingen leggen een krans of bloemstuk neer. Op die manier wordt ook stilgestaan bij homofobie, discriminatie en geweld anno nu. Geweld tegen homo’s is helaas nog steeds een realiteit; een herdenking als deze is daarom nog altijd heel relevant.

Ook Poz&Proud is bij de herdenking aanwezig: Maurice en Erwin zullen deelnemen aan de kranslegging. Voorafgaand aan de herdenking vindt er een stille tocht naar het Homomonument plaats. Naderhand ben je welkom om met Poz&Proud nog wat te drinken in Bar Prik. Het eerste drankje is voor onze rekening.

1 Reactie
Reacties
  1. Beste Menno. Naast felicitaties. Verzoek zitplaats. Met dank. Kees de Haas

    Kees de Haas on 26 april 2018 Reageer op deze reactie

Laat een reactie achter