Gezondheidsraad adviseert (eindelijk) over PrEP

De Gezondheidsraad heeft op 27 maart ein-de-lijk zijn langverwachte advies over PrEP uitgebracht. Zoals te verwachten viel is het advies positief uitgevallen. De commissie die zich over de kwestie heeft gebogen raadt de minister aan zo snel mogelijk een goede regeling voor PrEP in te voeren.

Natuurlijk is het fijn dat dit advies er nu eindelijk ligt, maar Nederland loopt ondertussen nog steeds achter. Als sinds 2012 is PrEP beschikbaar in de Verenigde Staten, en in 2015 was Frankrijk het eerste Europese land dat de grote waarde van PrEP voor de hiv-preventie inzag. Ook nadat het Europees Geneesmiddelenbureau in 2016 het middel Truvada officieel registreerde voor preventie, bleef de Nederlandse politiek, met VVD-minister Schippers voorop, de boel traineren.

Laten we hopen dat het getraineer en politiek gekonkel nu klaar is, en onze overheid eindelijk eens écht interesse gaat tonen in de (seksuele) gezondheid van homomannen. PrEP! Nu!

Zie ook
  • Het advies van de Gezondheidsraad
  • Open brief aan de minister van Aidsfonds–Soa Aids Nederland, COC Nederland, de Hiv Vereniging en de Nederlandse Vereniging van Hiv Behandelaren

 

Geen reacties

Laat een reactie achter