Lyles coming-out met hiv

Vijf maanden geleden kreeg Lyle (23) te horen dat hij hiv heeft. Dat was erg schrikken. Al snel merkte hij echter dat veel van zijn vragen en zorgen niet zozeer met het virus zelf te maken hadden, maar meer met het stigma erom heen.

Lyle vertelt: “Er ging van alles door me heen. Zou ik nog wel een vriendje kunnen krijgen? Zouden vrienden en familie het accepteren? Kan ik nog een succesvolle carrière hebben? Gek eigenlijk: anno 2017 ben ik als jongeman met hiv niet bang voor het virus zelf, maar voor de manier waarop de samenleving ermee omgaat.

Daar wou ik graag iets aan doen.”Daarom maakte Lyle een coming-out video om het gesprek en de misverstanden over hiv in Nederland te veranderen. Bekijk de video hieronder, en deel hem ook vooral!

Geen reacties

Laat een reactie achter