MijnOLVG

mijnolvg

Je zou bijna zeggen: hè, hè… eindelijk! In navolging van AMC en VUmc, is vanaf deze week MijnOLVG actief, voor onder andere online toegang tot je dossier, (historische) labuitslagen, medicatiegegevens en het maken/wijzigen van afspraken.

Als je voor je hiv in Amsterdam onder controle bent in OLVG (locatie Oost of West), dan kun je vanaf deze week toegang aanvragen voor MijnOLVG. Voor AMC en VUmc was dat al mogelijk (behalve afspraken inplannen). In MijnOLVG kun je o.a. jouw labuitslagen nakijken (30 dagen na het prikken), afspraken maken/wijzigen en je medicatiegegevens inzien. Ook kun je vragen stellen aan je zorgverlener.

Hoe werkt het? Als je in OLVG bent, vraag dan bij de poli een activatiecode aan voor MijnOLVG. Alles wat je nodig hebt is een ID-bewijs. Je krijgt dan een activatiecode mee die je via www.mijnolvg.nl kunt gebruiken om je te registeren. Ze hebben wel je mobiele nummer nodig, want daarop ontvang je verificatiecodes voor het inloggen.

Toegang is ook mogelijk via je mobiel: download daarvoor de app MyChart van Epic (iOS, Android) en voeg na installatie OLVG toe als Zorgorganisatie (of AMC/VUmc). Als het goed is wijst het zich vanzelf.

Schrijver dezes vind het ontzettend handig: gewoon wanneer het je uitkomt een van de mogelijke afspraaktijden kiezen en dan inplannen. Elke bloeduitslag wordt wel apart vermeld, dus prik je een hele serie, dan zie je niet alle uitslagen in een oogopslag. Evenwel een aanrader.

Vragen? Check de FAQ van MijnOLVG of AMC/VUmc.

3 Reacties
Reacties
  1. Raar is dat hier het UMC niet wordt genoemd deze was als allereerste ?? met mijn umc. al vele jaren in gebruik

    Eric van Dijk on 9 november 2016 Reageer op deze reactie
  2. Ook mijn ervaring. Zij het vanaf april 2015. Voordien was ik nog geen patiënt bij UMC. Verschil is verder dat mijnOLVG op zijn vroegst je labuitslagen verschaft na minimaal 30 dagen en ná je spreekuurbezoek, terwijl bij het UMC dat nu juist meteen vrijgegeven wordt en dus vóór het spreekuurbezoek. MijnOLVG zou m.i. beter dat model kunnen volgen.

    H. de Bakker on 1 december 2016 Reageer op deze reactie
  3. dOOR OMSTANDIGHEDEN WAS IK NIET IN STAAT MIJN CODE TE ACTIVEREN. OP 13 JULI WAS IK AAN DE BALIE EN VROEG OM EEN NIEUWE CODE EN WERD NAAR DE SITE GESTUURD OM EEN NIEUWE CODE AAN TE VRAGEN,M AAR KON NERGENS DE PAGINA VINDEN OM EEN NIEUWE CODE AAN TE VRAGEN

    G.M. Heidbuurt on 14 juli 2018 Reageer op deze reactie

Laat een reactie achter