Poz&Proud bij Europride!

Lola-PrEPWe zijn er weer bij!! Waarbij? De jaarlijkse botenparade door de Amsterdamse grachten natuurlijk! Dit jaar extra speciaal, want onze hoofdstad is gastheer van Europride. Poz&Proud vaart mee voor het derde jaar op rij.

Ondanks het druiligere weer traden Poz&Proud-coördinatoren Toralt en Jörgen goedgeluimd aan bij de Sugar Factory aan de Lijnbaansgracht, waar het kick off event van Europride plaatsvond. Ieder jaar weer een mooie avond, waar de gehele LHBTI-gemeenschap vertegenwoordigd is. Vorig jaar grepen we bij de loting aanvankelijk mis, maar dit jaar was het eerlijk gezegd niet zo heel spannend. Al kort na binnenkomst begrepen we namelijk dat iedereen die was uitgenodigd voor dit evenement uitgekozen was om deel te nemen. Een publiek geheim, want officieel moesten we gewoon wachten tot alle gelukkigen – in alfabetische volgorde – werden opgenoemd.

Dit jaar liep de toewijzing van de 80 plaatsen in de parade sowieso anders dan voorheen. Geen loting dit keer, maar een selectie door een jury op basis van ingediende concepten. Dat betekende ook extra druk, want veel vroeger door andere jaren moest al een enigszins uitgewerkt thema ingeleverd worden. Niet dat we daar lang over na moesten denken: dit jaar gaan we vol voor PrEP! Met positieve en negatieve mannen samen op een boot is onze boodschap duidelijk: de homo-community heeft PrEP nodig. Weg met angst, weg met stigma, en een stap vooruit richting het einde van hiv. En we zijn ontzettend blij dat de organisatie van de Pride het belang van deze boodschap onderkent. We gaan ervoor!

 

5 Reacties
Reacties
 1. lieve mensen !!
  leuk dat pozandproud weer meevaart met de
  Canal Parade.
  Kunnen we ons alvast opgeven om mee te varen ?
  of ben ik te brutaal…..

  groet,

  Henk Winters en Chris Jans

  Henk Winters on 15 februari 2016 Reageer op deze reactie
 2. Dag Henk, de inschrijving opent zoals gebruikelijk ongeveer 2 maanden van tevoren.

  pozandproud on 15 februari 2016 Reageer op deze reactie
 3. Mooi,

  Nu ook even Farmaceut Gilead aanschrijven,voor de boot te sponsoren?!

  Groet,

  Pascal.

  De Vos Pascal on 21 februari 2016 Reageer op deze reactie
  • We zijn trots op onze onafhankelijkheid Pascal. :)

   pozandproud on 21 februari 2016
 4. Iets meer strategisch denken over de boodschap kan geen kwaad: Ik wijzig overal waar ik kan de F in een N waar ik saFesex tegenkom. Ook straks bij m’n weblog-postertje voor de komende Hello Pozzums in chUrch op zondagmiddag 17 april : safesex blijft voor velen identiek met condoomgebruik en bron van misverstanden.

  Sanesex is volgens mij nu mij een betere kreet: je verstand erbij, dus het staat voor alle opties die er momenteel zijn; ook voor prep gebruik, geinformeerde keuzes, risico-afweging en test & tell .

Laat een reactie achter