India staat de verkoop van generieke Hepatitis C medicijnen toe

India sofosbuvirDe Central Drugs Standard Control Organisation, het Indiase agentschap voor medicijnen, heeft lokale fabrikanten toestemming gegeven om generieke versies van de nieuwe hepatitis C medicijnen op de markt te brengen. Het gaat vooral om de combinatie van sofosbuvir en ledipasvir, en om dataclasvir.

Generieke medicijnen zijn aanmerkelijk goedkoper dan de gepatenteerde versies. De inschatting is dat een kuur ongeveer €1000 gaat kosten in plaats van de €50.000 die daarvoor hier wordt gerekend. Het loont dus zeer voor patiënten om, zoals internist Kees Brinkman van het OLVG tweette, een reisje naar India te maken. “Zo’n reisje wordt ZEER kosteneffectief.”

5 Reacties
Reacties
 1. Hoera ! Nu nog legaal importeren naar NL ?

  Ad on 4 december 2015 Reageer op deze reactie
  • Nu alle HCV-medicatie voor iedereen beschikbaar is is daar geen heel directe noodzaak meer voor lijkt me.

   pozandproud on 4 december 2015
  • Hoe importeer ik dit medicijn uiti India tegen chronische hepatitis c
   Mijn vriendin heeft deze infectie
   2016 drie keer maagbloeding via kapotte spatader
   Ze woont in Brazilië

   Prins on 1 januari 2017
  • Helaas weet ik niet of importeren uit India mogelijk is. Is het middel in Brazilië niet beschikbaar? Ik denk dat het het beste is bij een Braziliaans ziekenhuis naar de behandelopties te informeren. Als ik dit lees (http://www.aids.gov.br/en/noticia/2015/new-medication-hepatitis-c-arrives-brazilian-unified-health-system-sus-year) lijkt Brazilië goede mogelijkheden te bieden. Hepatitis C is tegenwoordig met goede behandelingen te genezen, ik hoop van harte dat je vriendin daar ook in slaagt.

   pozandproud on 1 januari 2017
 2. geldt ook voor tenofovir alafenamide, maar onduidelijk voor mij is wanneer dit in India verkrijgbaar zal zijn. Licentie is (o.a.? ) verleend aan fa. Mylan

  Anne on 23 december 2015 Reageer op deze reactie

Laat een reactie achter