AIN-screening: En daar lig je dan met je benen omhoog en je kont open… aflevering 11

ain-11In Amsterdam, Den Haag en Rotterdam worden homomannen met hiv gescreend op AIN, de voorstadia van anuskanker. Blogredacteur marty pn van kerkhof kreeg vandaag de uitslag van de derde screening.

Ik zit aan de lunch en de dokter belt, onverwacht. Sneller dan verwacht weet ze blijkbaar de uitslag. Gelukkig is het goed nieuws. Geen teken van afwijkende cellen, in de biopt. “Een soort AIN 0”, vraag ik haar. Ja, inderdaad zoiets dergelijks. Dus wederom is er gaan behandeling nodig. “En hoe nu verder”, vraag ik nog. Voorlopig hoeft er helemaal niks. Pas over een jaar wacht me een nieuwe screening. Prima, denk ik. Mijn lichaam functioneert kennelijk nog naar behoren. Wordt vervolgd.

Alle delen van Marty’s blog over de AIN-screening

Geen reacties

Laat een reactie achter