Dodenherdenking homomonument

Bloemen_HomomonumentDonderdag 4 mei is het Dodenherdenking. Een dag waarop we stilstaan bij slachtoffers van oorlogsgeweld. Op diverse plaatsen in het land vinden ceremonies plaats, en om 20:00 uur is het in heel Nederland 2 minuten stil.

Ook bij het Homomonument in Amsterdam vindt er een bijeenkomst plaats. Hier staan we stil bij de onderdrukking en vervolging van homoseksuele mannen en vrouwen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Diverse organisaties en belangengroeperingen leggen een krans of bloemstuk neer. Op die manier wordt ook stilgestaan bij homofobie, discriminatie en geweld anno nu. Dat geweld tegen homo’s nog steeds een realiteit is hebben we onlangs helaas weer kunnen zien. Een herdenking als deze is daarom nog steeds heel relevant.

Ook Poz&Proud is bij de herdenking aanwezig: Maurice en Jörgen zullen deelnemen aan de kranslegging. Voorafgaand aan de herdenking vindt er een stille tocht naar het Homomonument plaats. Naderhand ben je welkom om met Poz&Proud nog wat te drinken in café Saarein, Elandsstraat 119 (lesbische kruidenthee of gewoon een biertje). We verzamelen na de ceremonie voor Pinkpoint en je herkent ons uiteraard aan de rode shirts. Het eerste drankje is voor onze rekening.

 

Geen reacties

Laat een reactie achter