Zin in een positieve knuffel?

hiv_logo_largeTwintig jaar geleden ontdekte Peter Dombret dat hij hiv heeft. Om meer begrip te kweken voor mensen met hiv en in de hoop inspiratiebron te zijn, schreef hij het boek Peter Positief. En deelt hij gratis knuffels uit op Amsterdam CS.

Peter Dombret voelde ‘de hemel op zijn hoofd vallen’ toen hij in 1995 zijn hiv-diagnose te horen kreeg. Het drama leek compleet toen duidelijk werd dat zijn grote liefde en toenmalige partner het virus al dan niet bewust aan hem had doorgegeven. Na een paar jaar krabbelde Peter overeind en besloot hiv niet langer als vijand, maar als intieme vriend te zien. Met de woorden ‘Hallo Intieme Vrienden’ omarmde hij de virusdeeltjes in zijn lichaam en kwam langzaam maar zeker weer in balans.

Met ‘Peter Positief’ hoopt de auteur het stilzwijgen rondom hiv te doorbreken en roept hij anderen met hiv op elkaar te steunen. Zoals Peter het zelf verwoordt: ‘Hiv gaat iedereen aan en het wordt hoog tijd om die ziekte en het stigma en het taboe de wereld uit te helpen.’ Zijn motto: ‘Ik ben seropositief, maar laat die ‘sero’ maar vallen.’

Behoefte aan nog meer positiviteit? Om bij te dragen aan meer verdraagzaamheid ten aanzien van hiv-plussers, grijpt de auteur Wereldaidsdag aan om gratis knuffels uit te delen. Hij doet dit op 1 december van 12.00u tot 16.00u op het Centraal Station van Antwerpen.  Een dag later is Amsterdam aan de beurt en kun je zelf een gratis knuffel komen halen op Amsterdam CS – eveneens tussen 12u en 16u.

Neem voor meer informatie over Peter Positief een kijkje op de website van uitgeverij EPO. Of lees alvast de inleiding van het boek.

 

Geen reacties

Laat een reactie achter